``TÜRKMENLER, IRAK`IN ÇİMENTOSUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ta Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Gündem 14.08.2013 01:51:26 0
``TÜRKMENLER, IRAK`IN ÇİMENTOSUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ta Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Tarabya Köşkü’nde, Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Beyatlı ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ın üç kurucu unsurundan biri olan Türkmenlerin, ülkenin çimentosu işlevini gördüğünü belirterek, Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de faaliyet gösteren ve Irak Türkmenlerini temsil eden derneklerin çatı kuruluşu olan Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Beyatlı ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, Federasyon Başkanı Beyatlı ve dernek başkanları Irak’ta yaşayan Türkmenlerin yaşadıkları sıkıntılar ve maruz kaldıkları terör eylemleri hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdiler.

“IRAK’IN ÜÇ KURUCU UNSURUNDAN BİRİ OLAN TÜRKMENLER, ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül,  Irak’a 2003 yılında yapılan dış askeri müdahalenin üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ülkede huzur ve istikrarın hala sağlanamadığına dikkat çekerek, bu süreçte en fazla zarar gören toplumun Türkmen soydaşlarımız olduğunu belirtti. Esasen Irak’ın üç kurucu unsurundan biri olan Türkmenlerin, ülkenin çimentosu işlevini gördüğünü, Irak’ın birlik, beraberlik ve huzurunun teminatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ta Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

“TÜRKİYE, IRAK HALKININ TÜM UNSURLARINI KUCAKLAMAKTADIR”

Irak’ın birlik ve bütünlüğü için her türlü fedakârlıkta bulunan Türkiye’nin, Irak halkının tüm unsurlarını kucakladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ülkede yapılan son mahalli seçimler öncesinden itibaren, Kerkük`ün güneyindeki Türkmen beldesi Tuzhurmatu`da yaşayan Türkmenlerin bombalı saldırıların hedefi haline geldiğini belirterek, başta Irak güvenlik güçleri olmak üzere, ilgili tüm taraflara Türkmen kardeşlerimizin güvenliğini sağlamaları çağrısında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL



23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88